Botoxbehandling

Ved Hodeverket kan du få Botoxbehandling mot migrene. Botox er godkjent som forebyggende migrenebehandling hos dem som har kronisk migrene, dvs. mer enn 8 dager med migrene pr. måned og totalt mer enn 15 dager hodepine/migrene pr. måned. Det er viktig at det settes stor nok dose og på riktige steder. Kosmetisk behandling er noe helt annet, da gis lavere dose og oftest kun i ansiktet.

Behandlingen gis med tynne nåler i pannen, tinningen, bakhodet og øverst og nederst i nakken. I alt er det ca. 35 stikk i løpet av ca. 10 minutter.

Botox er kostbart. Det koster ca. 4200 for 200 enheter. Mellom 155-195 enheter er anbefalt dose for migrene (100E for svetting). Det er anbefalt å prøve 2-3 ganger med 3 måneder i mellom. Før du har fått innvilget blå resept, må du legge ut full pris for Botox. Du får senere tilbake 3800,- fra Helfo, hvis du får innvilget søknaden om blå resept.

Hvis du har frikort får du dekket alt du har betalt for Botox hvis blå resept.

Kostnad totalt: Prisen på Botox som du betaler på apotek (se over) og: 

Ny pasient her :  kr. 2600

Henvist fra nevrolog (henvisning/journalnotat må tas med ): kr. 1900,-

Senere koster konsultasjonen 1600 hos nevrolog eller 1200,- hos sykepleier, inkl. materiell.

Du må gi beskjed på forhånd via e-melding på Pasientsky eller mail, om du vil komme direkte til Botoxbehandling, eller ha en time først for å vurdere dette/om du fyller krav til blå resept.

Hvis du ønsker behandlingen, send e-melding i Pasientsky (helst ikke mail). Da vil du få tilsendt resept på Botox. Du må levere resepten på apoteket i god tid (f.eks. en uke før), fordi den oftest må bestilles. (Vi har ikke e-resept). Vi tar kontakt med deg for time.

Apotek 1 Hegren på Bystasjonen i Sandnes har Botox på lager slik at du kan få den med en gang, likeså begge apotek på Kvadrat og Apotek 1 i Mediegården/Verksgaten 1 i Stavanger. Den oppbevares i kjøleskap. Ta med medisinen til timen.

 

Ang. blå resept og Botox: 2 krav må oppfylles:

1) Du må ha diagnosen kronisk migrene, dvs. mer enn 15 dager med hodepine pr. mnd. hvorav 8 er migrene.

2) Du må ha prøvd følgende forebyggende medisin på blå resept: Betablokker; de vanligste heter metoprolol(Selo-Zok) og Propranolol(Inderal).

Det er nevrolog her som søker for deg hvis kravene over ser ut til å være oppfylt.

Det er viktig at du har et mål på hvor mye migrene og hodepine du har pr. mnd. før og etter behandling. Bruk hodepinekalender!

For deg som som ikke oppfyller kravene for blå resept: Du kan likevel prøve Botox, men den vil da ikke ha dokumentert effekt på din hodepine.

Botox har ikke vist sikker effekt mot spenningshodepine/vanlig hodepine eller stiv og vond muskulatur.

Bivirkninger: Er få. Den vanligste er forbigående(varer 1-2 mndr.) svakhet i muskulatur i pannen, som gjør at man ikke kan rynke den, og noen får tunge/hengende øyelokk. Derfor reduserer vi ofte dosen i pannen etter 40 års alder. Noen få får forbigående nakkesmerter.

Forholdsregler: Du skal ikke massere ansikt, nakke eller hodebunn det første døgnet. Du er ellers upåvirket kort tid etter behandlingen, og kan kjøre bil, gå på jobb og i det hele tatt oppføre deg som normalt.